About

Think Miek v.z.w.

 

 

Miek Van Huffelen was één van de negen trutten van 'den truttenbond'. Deze hechte groep vriendinnen kennen elkaars doen en laten, trekken er samen geregeld op uit en gaan voor elkaar door een vuur. Plezier verzekerd.

Op een dag kwam het slechte nieuws dat Miek borstkanker had. De negen vriendinnen hebben samen met Miek lief en leed gedeeld en Miek gesteund waar ook maar kon.

 

Vijf jaar lang vocht Miek een ongelijke strijd tegen borstkanker. Hoewel Miek op een bepaald moment genezen werd verklaard, moest ze zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

 

Na de uitvaart zijn de 'trutten' met hun partners een glas gaan drinken op Miek. Dit was uiteraard en zeer emotioneel gebeuren. Pascal Ponsaers vertelde daar dat hij Miek beloofd had om ooit voor haar een benefiet te orgeniseren. Omdat dit niets is om alleen te doen zijn we de VZW ThinkMiek opgestart met Pascal, Griet, Zoja Frank en Johan.

 

“We hadden Miek beloofd om haar op een originele manier in gedachten te houden”, zegt Pascal Ponsaers. “Ze was een echte levensgenieter, die maar al te graag naar Werchter of andere festivals ging. De keuze om een muziekfestival te organiseren, lag dan ook voor de hand." (bron Gazet Van Antwerpen)

 

Aangezien Miek zich tijdens haar ziekte met veel ijver inzette voor Think Pink, een organisatie die strijdt tegen borstkanker, was ook het goede doel al snel gevonden. Daarom vonden we het allemaal maar meer dan logisch dat Think Pink het goede doel zou zijn waarvoor we geld inzamelen.

 

Na een jaar puzzelen en zoeken is de eerste editie van Miekrock een heus succes geworden. We hebben het mooie bedrag € 8.000,00 kunnen overmaken aan Think Pink. Dit hebben we uiteraard niet alleen gedaan. Zonder de steun van onze sponsors en de hulp van alle vrijwilligers, was MiekRock niet zo'n groot succes geweest. Ook de steun van Lena, Robbe ( de kinderen van Miek), Monique en Roger (de ouders van Miek) hebben ons de kracht gegeven om hier voor te gaan.

 

Uitkijken is het nu naar de volgende editie...

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved